Hem
 
 
På andra sidan
reglerna
 
Sjutton år och
skitsnygg
 
Ett nytt liv
på köpet
 
Liv & Lovisa
 
Simon & Sophie
 
 
Om mig
 
Kontakt
 
 
Denmark
 
Serbia
Om boken | Recensioner
 

SIMON & SOPHIE

 

Simon & Sophie är slutsåld. Det kan fortfarande finnas enstaka exemplar ute i butiker, men det finns inte längre några att köpa via internet eller i lager. En ny chans kommer i vår när pocketen släpps!

 
Simon & Sophie var en av 150 utvalda böcker till Bokjuryn 2006.

Bokens baksidestext:

Sophie är 15 år och skolans snyggaste tjej, alltid omgiven av beundrande kompisar. Simon är en av dem som ständigt trackas av Sophie och hennes gäng.
   På påsklovet är alla Sophies vänner bortresta och i brist på annat knackar hon på hos Simon i huset intill. Han blir både förvånad och irriterad, men upptäcker snart att Sophie är annorlunda än i plugget. En kväll berättar hon något som hon aldrig vågat säga till någon tidigare. Det leder till att saker förändras mellan dem. Men hur ska det bli när skolan börjar igen?

Simon & Sophie är en ungdomsroman om kärlek, grupptryck och om att våga stå för sina känslor. Det är Emma Granholms debutbok.

Mitt förlag har även skrivit följande om boken:

Om att vara skolans populäraste tjej och ändå inte våga stå för den man är. Om att tillhöra de mindre populära och ständigt bli trackad, men ändå ha en ganska trygg insida. Om att mammas nya sambo stöter på en, om grupptryck och om att vara 15 år och kär. Allt detta handlar Simon & Sophie om.

Simon & Sophie är en inkännande och spännande skildring om två, till ytan, väldigt olika tonåringar, om grupptryck och om modet att våga stå för sina känslor.

Emma Granholm byter på ett briljant sätt perspektiv mellan skolans töntar och det tuffa gänget.

ISBN 91 501 0754 2

Ute 3 oktober 2006 på Alfabeta bokförlag
Pocketen ute mars 2008 på Alfabeta pocket

Simon & Sophie finns även på danska.