Hem
 
 
På andra sidan
reglerna
 
Sjutton år och
skitsnygg
 
Ett nytt liv
på köpet
 
Liv & Lovisa
 
Simon & Sophie
 
 
Om mig
 
Kontakt
 
 
Denmark
 
Serbia
Om boken | Recensioner
 

LIV & LOVISA

Mitt förlag har skrivit följande om boken:

Emma Granholm skildrar den sista skälvande tiden i högstadiet för två väldigt olika tjej-er, vars vägar ofrivilligt och obönhörligen vävs samman. Och precis som i hennes ros-ade debutroman Simon & Sophie gör hon det på ett sätt som får en att känna att man är där just då.

Klicka här för att se omslaget större!


Bokens baksidestext:

Sista terminen i nian lider mot sitt slut och Liv och Lovisa är glada över att de snart ska slippa varandra. De går i samma klass, men är så långt ifrån vänner man kan komma och lever helt olika liv. Lovisa är rik, vacker och begåvad. Liv bor i en alldeles för liten lägenhet och saknar det mesta, men hon har vännerna Rick och Tanja som betyder allt för henne.

På ett oväntat sätt vävs Livs och Lovisas vägar samman och motsättningarna mellan dem blir allt tydligare. Liv har blivit ganska bra på att behärska sin ilska, men till slut blir det för mycket. Lovisa har å sin sida alltid varit behärskad, men också hon har en gräns för vad hon kan tåla.

Katastrofen närmar sig oundvikligen...

Liv & Lovisa är en omskakande historia om två tjejer som ofrivilligt tvingas samman. Det är Emma Granholms andra bok, om debuten Simon & Sophie (2006) skrev pressen:

»...vilken debut! Det här är verkligen ungdomslitteratur när den är som bäst.« Nerikes Allehanda

»Emma Granholm har en fenomenal förmåga att göra vardagslängtan och kantigt tonårsumgänge precis så spännande som det är.« Dagens Nyheter

ISBN 978-91-501-0931-3

Ute i mars 2008 på Alfabeta bokförlag

Liv & Lovisa finns även på danska.